Posted on Leave a comment

Când stăpâna nu-i acasă…

Image by Simone_ph from Pixabay

…pisica joacă pe masă, sau pe canapea sau pe mobila nouă din sufragerie 🙂

Glumesc. Cu toate acestea cred ca sunt câteva lucruri pe care trebuie să le avem în vedere atunci când lăsăm pisicile nesupravegheate.

Cât şi cum pot sta pisicile singure acasă

Pisicile par animalul de companie perfect pentru o personă ocupată. Nu au nevoie de plimbări zilnice, pot sta singure acasă în timpul zilei fără să urle, dorm mult şi nu fac foarte multă mizerie.

Nu este chiar aşa, lucrurile trebuie nuanţate. În primul rând, chiar dacă nu fac mare deranj în casă, pisicile vă simt lipsa. Apoi, trebuie să ştim ce să facem atunci când lăsăm pisica acasă pentru ca şi ea, şi casa să fie în siguranţă.

  1. Curăţaţi litiera. Chiar dacă lipsiţi 10 ore pe zi de acasă şi vă întoarceţi la ora 8 seara frânţi de oboseală, nu uitaţi să curăţaţi litiera cel puţin o dată pe zi dacă vreţi o casă curată.
  2. Folosiţi jucării, ansambluri de căţărat, puzzle-uri pentru ca pisica să aibă o ocupaţie cât sunteţi plecat.
  3. Petreceţi timp cu pisica atunci când vă întoarceţi acasă.
  4. Analizaţi comportamentul pisicii, orice schimbare în comportament poate indica faptul că aceasta nu se simte bine atunci când este singură. Mieunatul excesiv, distrugerea mobilei, refuzul de a mânca etc. sunt semne că pisica nu vrea să fie singură.
  5. Dacă pisica nu se simte bine singură acasă, încercaţi să îi aduceţi un partener, o altă pisicuţă. Nu uitaţi că acest lucru presupune mai mult efort la început din partea voastră. Efortul de a integra o nouă pisică în casă poate fi destul de mare. Deci aduceţi o nouă pisică în casă doar dacă vă permiteţi acest lucru.
  6. Aduceţi o bonă sau rugaţi o rudă ori un prieten să vină zilnic pentru a verifica starea pisicii dacă plecaţi mai mult timp de acasă. Rugaţi prietenul să facă şi curăţenie în litieră. Înteresaţi-vă şi dacă există servicii de cat-sitting în oraşul vostru.
  7. Verificaţi casa bine înainte de a lăsa pisica singură. Îndepărtaţi posibilele capcane, lucruri de preţ şi obiecte care pot răni pisica. Nu lăsaţi apă în cadă, nu lăsaţi ferestrele larg deschise, nu lăsaţi la vedere obiecte pe care pisica le poate înghiţi etc.

Mai multe informaţii găsiţi aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *